Young Residence - Apartamente noi Iași
Importanta unei structuri solide de bloc
Structura de rezistenţă a unei cladiri reprezintă acea parte a construcţiei ce are rolul de a asigura acesteia rezistenţă şi stabilitate.

În mod firesc ne întrebăm de ce unele clădiri au o viață mai lungă decât altele. Unul din principalele motive îl reprezintă structura de rezistență a clădirii. Aceasta reprezintă pentru o construcție, ceea ce reprezintă pentru corpul uman scheletul sau pentru copaci trunchiul și crengile.

Structura de rezistență trebuie să facă față cu brio propriei greutăți a casei, dar și forțelor seismice, intemperiilor și trepidațiilor. Ea preia greutatea proprie, plus cea utilă (oameni și mobilier), prin intermediul planșeelor, apoi prin grinzi și o transmite pereților și stâlpilor, care, prin intermediul fundațiilor, o transmit mai departe solului.

În funcție de materialele din care sunt alcătuite, de tehnologia prin care se realizează, de concepție, de cerințe estetice etc., structurile sunt de mai multe tipuri.

Un tip de structură frecvent folosit în țara noastră pentru clădiri rezidențiale și care, în timp, și-a dovedit eficiența și calitățile este structura în cadre din beton armat, ce va fi folosită și în cazul construcției Young Residence.

Sistemul din cadre de beton armat monolit se realizează dintr-o rețea de elemente orizontale (grinzi) și verticale (stâlpi) din beton armat monolit, rigidizate în plan orizontal prin planşee de beton armat. Armatura, acele bare de oțel înglobate în beton, joacă un rol esențial în preluarea eforturilor ce apar în timpul unui cutremur, mărind rezistența betonului și conferindu-i elasticitatea necesară pentru a face fața șocurilor.

Comparativ cu alte țări europene, precum Germania, Franța sau Marea Britanie, pentru care seismul are o intensitate mai redusă și acționează mult mai rar, în Romania cutremurul "joacă" un rol important. Structura de rezistență "intervine" întotdeauna în a limita pagubele provenite în urma seismului și în a asigura o protecție construcției pe întreaga ei durată de exploatare.

Galerie foto